УДРУЖЕЊЕ ВАСПИТАЧА БЕОГРАДА

 

www. uvb.org.rs
E-mail: uvbeograda@gmail.com

Тел/Фаx: 011 26 600 60
Адреса: Љутице Богдана 46, Београд, Србија

ПочетнаИстраж. даниДани васпитачаСтручно усаврш.АктуелноЛинкови


 

Aктуелно & Kалендар активности

 

 

ФЕБРУАР  И МАРТ 2015.

 

28.03. и 29.03 2015. у организацији Удружења васпитача Београда одржан је акредитован семинар бр. 555 ПРИМЕНА ПРИНЦИПА ВАЛДОРФ ПЕДАГОГИЈЕ У РАДУ СА ДЕЦОМ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА. Учеснице су биле колегинице из свих београдских предшколских установа - 30 а реализатори Ранка Маринковић и Драгана Милић. Семинар је одржан у одличној атмосфери вртића ,,Бисери'', ПУ ,,Чика Јова Змај''.

 

18. марта 2015. у 14 часова на Учитељском факултету у Љутице Богдана 46 одржана XII РЕДОВНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ВАСПИТАЧА БЕОГРАДА. Скупштини је присуствовало 102 члана.

 

 

 

У Предшколској установи "Врачар", вртић "Мића и Аћим", 14. и 15. марта реализован је семинар "ПРОЈЕКТИ У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ" у организацији Удружења васпитача Београда. Аутори и реализатори семинара су Гордана Ђордјевић, педагог и Јелена Крсмановић,педагог. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

У организацији Удружења васпитача Београда, у Предшколској установи "Стари град", вртић "Скадарлија", 28.фебруара и 01.марта реализован је семинар "ИГРАЛИЦА ПРИЧАЛИЦА". Аутори и реализатори су Јасна Вуклис и Биљана Којовић. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

У организацији УВБ 7 и 8. марта 2015. године у ПУ ''Врачар'', вртић ''Мића и Аћим'', реализован је семинар ,,Мала ликовна трилогија'' аутора Мирјане Димитријевић. Семинару је присуствовало 30 васпитача из свих ПУ Београда.

 

У организацији УВБ 21. и 22. фебруара 2015. године реализован је семинар ,,Наш вртић као место за опуштање'' аутора Катарина Ђурић. Семинару су присуствовали чланови УВБ из ПУ Београда.

 

У Предшколској установи "Чика Јова Змај", вртић "Бисери", 28.фебруара и 01.марта реализован је семинар "ДА У ВРТИЋУ СВАКО УЧИ РАДОСНО И ЛАКО" у организацији Удружења васпитача Београда. Реализатори семинара Ранка Маринковић и Биља захваљују организаторима у име Оразовања плус. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

У Предшколској установи ,,Врачар", вртић ,,Мића и Аћим", 28.фебруара и 01.марта реализован је семинар "ТИМСКИ РАД У ПРОЦЕСУ ПЛАНИРАЊА" у организацији Удружења васпитача Београда. Аутори и реализатори семинара су Нада Парезановић и Љиљана Драгутиновић. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 


 

У организацији УВБ 21. и 22. фебруара 2015. године у Предшколској установи ,,Звездара'', у вртићу ,,Сунчица'' реализован је семинар ,,KOРАК НАПРЕД'' аутора Верице Јечменић, Драгиње Зупанс и Драгане Стојановић. Семинару су присуствовали чланови УВБ из ПУ Београда.

 

 

ЈАНУАР 2015.

Обавешење:

Конкурс за најбоље дидактичко средство 2015. год.

 

Поштоване колегинице и колеге,

Управни одбор УВБ је на својој седници од 15.01.2015.г. донео ОДЛУКУ о расписивању Конкурса за најбоље дидактичко средство који је отворен од 01.02. - 28. 02. 2015. године.
Право учешћа на Конкурсу имају само чланови УВБ који су се учланили до 31.12. 2014. јер се средства за награде издвајају из чланарине.
Аутор је у обавези да пошаље своју пријаву: попуњен формулар са свим траженим подацима о дидактичком средству, који се може преузети са овог линка као и фотографију средства на:

Удружење васпитача Београда,

ул. Љутице Богдана бр.46 11000 Београд

или у електронској форми на е-маил: uvbeograda@gmail.com

Пријаве које буду послате после 28.фебруара 2015. неће бити разматране

 

МАЈ 2014.

Обавештење:

XI Истраживачки дани васпитача Београда одржаће се од 06. до 08. јуна 2014. године у Београду, на Учитељском факултету, Љутице Богдана 46. са темом Контекст и васпитна пракса у предшколској установи. Програм скупа можете преузети овде.

 

Сарадња Завода за унапређивање образовања и вапитања и васпитача

 

Директор ЗУОВ-а проф. др Зоран Аврамовић и заменик др Жељко Станковић одржали су састанак са представницима Савеза удружења васпитача Србије, које је предводила председник Слободанка Радосављевић, на коме су разменили мишљења о недоумицама око пријављивања стручних скупова и трибина, затим о новим основама предшколског програма, Закону о уџбеницима и Конгресу стручних друштава и Савеза – носиоца делатности у предшколству. Тамара Радосављевић (секретар СВС), Душанка Павловић и Љиљана Драгутиновић (подпредседници СВС) су такође биле у саставу делегације и активно учествовале у дискусији о неведеним темама и закључку да се оваква врста састанака одржава што чешће.

 

Текст и фотографија преузети су са сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања

Датум: 16.05.2014.

 

АПРИЛ 2014.

Обавештење:

У понедељак 14.04.2014. године у 13 часова у фоајеу РТС - свечано остварање манифестације Дани васпитача Београда. Можете преузети програм Дана васпитача Београда.

 

МАРТ 2014.

 

Отворен конкурс за Истраживачке дане васпитача Београда. Резиме рада треба доставити до 15.03.2014. године.

 

Обавештење поводом конкурса за најбоље дидактичко средство:

Радови се доносе 13. априла у РТС, време ће бити накнадно договорено. Отварање изожбе је 14.04. жирирање 16.04. а додела награда 17.04. у позоришту.

 

Саопштење:

19. марта на Учитељском факултету одржана је XI редовна Скупштина Удружења васпитача Београда на којој је присуствовало 68 чланова.

 

Саопштење:

У периоду од септембра 2013.г. до марта 2014.г. реализовано је 18 семинара, на којима је присуствовало 483 васпитача из ПУ Београда.

Са активностима настављамо и даље. Молимо вас да све ваше предлоге и сугестије доставите у писаној форми представнику ваше Установе, како би могли да унапредимо и побољшамо наш рад. Такође доставите и семинаре које би желели да се одрже. Позивамо вас да својим сугестијама и предлозима допринесете бољем раду УВБ.
 

Семинар

У организацију УВБ-а у вртићу ,,Мића и Аћим'' 8.03. реализован је други дан семинара НТЦ - систем учења, аутора Др Ранка Рајовића.

 

Семинар

Да у вртићу свако, учи радосно и лако“ Образовања плус, одржан је 08.03.и 09.03.2014.г. у вртићу „ Анђелак“ на Савском венцу. Семинару присуствовало30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

Семинар

„Подршка развоју критичког мишљења на раном узрасту “ - први модул, ЦИП одржан 15.03. и 16.03.2014. у вртићу „ Мића и Аћим“ на Врачару.

 

 

ФЕБРУАР 2014.

 

Семинар

У организацији УВБ-а у вртићу ,,Мића и Аћим''на Врачару 09. фебруара реализован је семинар ,,НТЦ - ситем учења'', аутора Др Ранка Рајовића и Уроша Петровића. Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда

 

Конкурс за најбоље дидактичко средство

Подсећамо вас да сви заинтересовани аутори, члановиУВБ-а, треба благовремено да дотаве своје пријаве са свим траженим подацима  и фотографијом, на адресу:

УВб

Љутице Богдана 46

или у електронској форми на

uvbeograda@gmail.com

Пријаве које не пристигну до 15.02. неће бити разматране.

 

Семинар

03. фебруара је реализован трећи дан семинара ,,Тимски рад у процесу планирања''

 

 

Семинар

Одржан је 3. дан семинара „Мала ликовна трилогија“

 

Семинар

Одржан 3. дан семинара „Ка објективности посматрања“

 

Део других активности УВБ-а:

-Одржан је састанак организационог одбора за припрему Дана васпитача
- Организација XII редовне Скупштине;

 

ЈАНУАР 2014.

 
Конкурс за најбоље дидактичко средство

Управни одбор УВБ је на својој седници одржаној 24.12.2013.г. донео одлуку о расписивању конкурса за најбоља Дидактичка средства који је отворен од 15.01. до 15.02.2014. године. 
Право учешћа на Конкурсу имају само чланови УВБ, јер се средства за награде издвајају из чланарине. 

Аутор је у обавези да пошаље своју пријаву:

попуњен формулар са свим траженим подацима о дидактичком средству,

као и фотографију средства.

Пријаву послати на:

Удружење васпитача Београда,

ул Љутице Богдана бр.46

11000 Београд

или у електронској форми на е-маил: uvbeograda@gmail.com

Пријаве које буду послате после 15.фебруара 2014. неће бити разматране.

Можете прочитати и Правилник о додели награда за најбоље дидактичко средство.

''''''

Обавештење:

Динамика одржавања Истраживачких дана васпитача је усклађена са променама Правилника о акредитацији, о чему су обавештене ПУ Београда, како би на време доставиле своје радове. Конкурс је отворен од 15.01.-15.03.2014.г.

 

Семинар
Семинар „ Мала ликовна трилогија“, аутора Мирјане Димитријевић, одржан је 11.01.и 12.01.2014. у вртићу „Лептирић “на Старом граду.Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда

 

ДЕЦЕМБАР 2013.

 

Обавештење:

У организацији УВБ-а, одржано је пет семинара у периоду од 09.11. до 14.11. 2013. године.

 • ,,Моћ маште, моћ покрета'', аутора и реализатора Душице Бојовић и Дијане Копуновић Торма;

 • Експерименталне ликовне технике у раду са даровитом и децом са сметњама у развоју'', аутора и рализатора Соње Јегарски;

 • Ка објективности посматрања'', аутора Тање Дојић и реализатора Ангелине Матацун;

 • ,,Игралица - причалица'', аутора Јасне Вукилис и реализатора Биљане Којовић;

 • Тисмки рад у процесу планирања'', аутора и реализатора Наде Парезановић и Љиљане Драгутиновић;

Семинарима је присуствовало 150 васпитача и чланова УВБ-а из различитих ПУ Београда. Са активностима настављамо даље.

 

Семинар

Семинар „Ка објективности посматрања“, Тање Дојић. Семинар је одржан 07.12. и 08.12.2013. у вртићу „Дизниленд“ на Вождовцу. Семинару присуствовало30 васпитача из различитих ПУ Београда.  

 

Семинар

Семинар „Игралица-причалица“ Јасне Вуклиш, одржан је 07.12. и 08.12. у вртићу „Анђелак“ на Савском венцу. Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

Семинар

Семинар „Тимски рад у процесу планирања'' Наде Парезановић и Љиљане Драгутиновић, одржан 14.12. и 15.12. у вртићу „Мића и Аћим“ на Врачару. Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда. 

Обавештење:

Пројекат „Учимо кроз игру“ који је одобрен од стране Секретаријата за образовање и дечју заштиту је реализован у предвиђеном року. Аутори су Снежана Станковић, Ангелина Матацун, Рената Вуксан Жагровић и Виолета Богосавац.

 

Обавештење:

Динамика одржавања Дана васпитача и Истраживачких дана, је прилагођена променама законских прописа везаних за акредитацију скупова од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Организација ових манифестација почиње у јануару 2014. године.
 

НОВЕМБАР 2013.

 

Обавештење:

XI редовна Скупштина УВБ-а одржана је 12.11.2013. године од 14 до 16 часова у свечаној сали Учитељског факултета, Краљице Наталије бр. 43. Прусуствовало је 89 васпитача различитих ПУ Београда: ,,Чика Јова Змај'' Вождовац, ,,Лане'' Гроцка,   ,,Чукарица'' Чукарица, ,,Бошко Буха'' Палилула, ,,Звездара'' Звездара, ,,Врачар'' Врачар, ,,Савски венац'', Савски венац, ,,Раковица'' Раковица, ,,Ссима Милошевић'' Земун, ,,дечји дани'' Стари град, ,,Сурчин'' Сурчин, ,,Наша радост'' Сопот, ,,Јелица Обрадович'' Младеновац, приватни вртићи и представници болничких група.

Записник са Скупштине чланови УВБ-а ће добити преко  преставника из УО. Захваљујемо свима који су присуствовали и ичекујемо да ће нам се и остали прикључити на идућој Скупштини која је планирана за другу поливину марата 2014. године.

На Скупштини су донете одлуке:

 • да се Скупштина одржава у МАРТУ месецу - једногласно;

 • да се промени динамика одржавања Дана васпитача  и Истраживачких дана-једногласно;

 • одлуку да се на семинарима обезбеђује САМО ПИЋЕ је подржало 72 члана, а 10 је било против;

 • да на зимске стручне сусрете иде 58 васпитача, подржао  је 81члан,а 1 је био против;

 • да се уплати семинар за 58 чланова на зимским сусретима у организацији СУВС-једногласно.
   

Семинар

У организацији УВБ-а 09. и 10. новембра у вртићу ..Мића и Аћим'' одржан је семинар ,,Моћ маште,моћ покрета'' аутора Дијане Копуновић Торма и Душице Бојовић. Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда. 

 

Обавештење:

Учествовали смо на Зимским стручним сусретима ,,Васпитачи-васпитачима'', у организацији СУВС-а. Сусретима је присуствовало 58 васпитача из различитих ПУ Београда, којима је по одлуци Скупштине УВБ платио семинаре.

 

Обавештење:

На састанку УО УВБ који је одржан 24.12.2013. г. урађена је евалуација Стручних сусрета СУВС-а. Опште мишљење је да су сусрети били напорни (пленарни део преопширан и дуг, подела идентификационих картица за презентације лоше организована, семинари сувишни, а присуствовало се само на три презентације, Скупштина СУВС се већ годинама одржава на крају сусрета што треба да се промени.

 

Обавештење:

Снежана Ђуровић као представник СУВС присуствовала састанку са тимом који је УНИЦЕФ ангажовао да уради финалну евалуацију пројекта „Вртићи без граница“. Пројекат је покренут са циљем да се повећа обухват деце узраста 3-5 година и оснаже ЛСУ и ПУ да развијају програме који одговарају на потребе деце и њихових породица.

 

Семинар:

Семинар „Експерименталне ликовне технике у раду са даровитом децом“ аутора Соње Јегарски, одржан је 23.11.и 24.11. 2013.г. у вртићу „ Лептирић“ на Старом граду.Семинару присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда. 

 

Семинар:

Семинар: „Говорне игре“ аутора Раде Иванови одржан је 5. и 6.10.2013. године. Семинару је присуствовао 31 васпитач из различитих ПУ Београда.

 

 

 

ОКТОБАР 2013.

 

Обавештење:

У току је организација једанаесте редовне Скупштине УВБ-а.

 

Обавештење:

У сарадњи са Логополисом и Секретаријатом за образовање и дечју заштиту, 20 васпитача је учествовало на Првој конференцији DIR/FLOORTIME у Србији.

 

Обавештење:
Евалуација реализованих семинара: у протеклом периоду реализовано је 6 семинара на којима је учествовало 194 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

Обавештење:

Представници УВБ, Љиљана Драгутиновић и Снежана Ђуровић присуствовале су СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ поводом 20 година факултетског образовања учитеља у Србији.

 

Обавештење:

У сарадњи са Друштвом  учитеља Србије и Учитељским факултетом Београда,  чланови УВБ-а присуствовали стручној трибини „Здрави стилови живота, спортске активности “  (15 васпитача из ПУ Београда).

 

Обавештење:

Љиљана Драгутиновић и Снежана Ђуровић присуствовале су свечаности у Скупштини града Београда поводом доделе признања Добра играчка и додели награде Невен, коју су у оквиру Дечје недеље организовали ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ СРБИЈЕ  и Министарство рада и социјалне политике Републике Србије.

 

СЕПТЕМБАР 2013.

 

Обевештење:

На семинарима који су одржани у протеклом периоду присуствовало је 194 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

Обавештење:

Почетком септембра, председница УВБ-а Љиљана Драгутиновић, била је у Министарству просвете, на позив председнице СУВС Слободанке Радосављевић, где је требало са господином  Богољубом Лазаревићем, руководиоцем групе за предшколско васпитање и образовање, да се разговара о покренутој иницијативи директора Рашког округа да ППП припадне школи. Господин Лазаревић је ово одбацио као неосновано.

 

Семинар:

Семинар Експерименталне ликовне технике у раду са даровитом децом“, Соња Јегарски, одржан је 14. и 15.09. 2013. Семинару је присуствовало 25 васпитача из различитих ПУ Београда.         

 

Семинар:

Семинар Класична музика у раду са децом предшколског узраста“, реализатори Душанка Јерковић,Мирјана Дамјанац, Мирјана Праизовић, Марија Белензада. Одржан је 28,29.09.2013. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда.

 

Семинар:

Семинар: „Говорне игре“ аутора Раде Ивановић, одржан је 28. 29.09. 2013. Семинару је присуствовало 30 васпитача из различитих ПУ Београда (гратис семинар).

 

АВГУСТ 2013.

 

Обавештење:

Представници УВБ-а направили су договор око организације семинара у периоду од 31.08.-6.10.2013.

 

Семинар:

Одржан семинир „Да у вртићу свако учи радосно и лако“, аутора Жане Борисављевић. Семинар је одржан 31.08. и 01.09.2013. у вртићу „Мића и Аћим“ на Врачару. Семинару је присуствовало 32 васпитача из различитих ПУ Београда.

ЈУН 2013.

Обавештење:

Остварена је сарадња са Институтом за педагошка истраживања, рађена је анкета „Развој ране писмености“.

 

Обавештење:

У сарадњи са Савезом учитеља републике Србије присуствовали смо предавању у Америчком кутку Дома Омладине, на коме су о дислексији говорили стручњаци из америчке специјалне школе коју похађају деца која имају дислексију, Филип Ховел и Ентони Кампер. Ово је била јединствена прилика да родитељи деце са овом потешкоћом, васпитачи и учитељи сазнају више о овој појави и начинима превазилажења тешкоћа код децe.

 

Обавештење:

Десети Истраживачки дани васпитача одржани су на Учитељском факултету, Љутица Богдана 46, од  21.06. до 23.06. 2013. године. Можете погледати програм Истраживачких дана.

 

На Истраживачким данима госпођа Нада Шева је изнела резултате анкете ,,Развој ране писмености''.

На основу евалуационих листа скуп је оцењен као добро организован.

 

МАЈ 2013.

 

Обавештење:

Чланови УВБ-а присуствовали су симпозијуму Друштва учитеља Београда, који је оджану у СКЦ-у на Новом Београду.

 

Обавештење:

У сарадњи са Друштвом учитеља Србије  одржана је трибина „Одговорно живљење“, Жана Борисављевић.

 

Обавештење:

Представници УВБ-а почели су са припремама за организацију „Истраживачких дана васпитача Београда“

 

Обавештење:

На ванредној Скупштини у Смедереву присиствовало 34 делегата из свих београдских општина. Том приликом чланови УВБ су изнели да нису задовољни Статутом СУВС и да ћемо задржати право да пошаљемо предлоге за измене и допуне. Наш став су подржали представници Ужица и Пожаревцa

AПРИЛ 2013.

Обавештење:

У петак 12.04.2013. године у Београдском драмском позоришту одржана је завршна свечаност ,,Дана васпитача''. Том приликом ауторима најбољих дидактичких средстава су додељене награде у три категорије: игра, игачка и збирка текстова за децу. Већ традиционално, после уручивања награда, присутни су гледали позоришну представу.

 

 

 

 

Обавештење:

Одржани „Дани васпитача Београда“. На конкурсу за најбоље дидактичко средство 59 аутора из ПУ Београда је пријавило своје радове,  жирирано је 39. 

За категорију игра-26 пријава, за категорију играчка-8 пријава,за категорију збирка -5 пријава. 

Завршни део манифестације Дани васпитача и додела награда је уприличен у БДП. Присутни су имали прилику да погледају представу „ЛУНА ПАРК“ ,  редитељ : Горан Марковић. 

 

Обавештење:

Одржан је Округли сто на тему: „Критичко преиспитивање васпитача у циљу унапређивања педагошке документације“. Евалуацију документовања сопственог рада приказале су Снежана Ђуровић и Љиљана Драгутиновић. 

 

Бесплатна представа у Београдском драмском позоришту. 

 

Обавештење:

Учествовали смо на Пролећним сусретима васпитачи-васпитачима, у организацији СУВС-а. 

 

Обавештење:

У сарадњи са Друштвом учитеља Србије чланови УВБ-а присуствовали стручној трибини „Школа по мери сваког детета“.

 

МАРТ 2013.

 

Семинар:

Одржан семинар „Тимски рад у процесу планирања“

 

Обавештење:

Представници УВБ-а направили су коначни договор са представницима РТС-а, штампаријом, позориштем (Београдско драмско позориште), везано за манифестацију „Дани васпитача Београда“.

ФЕБРУАР 2013.

Обавештење:

Представници УВБ-а присуствовали су предавању Бранислава Чарноха (ванредни професор на Hostos Community Collage Mathematics, City University of New York).

 

Обавештење:

Одржан сасатанак  са деканом Учитељског факултета Милетом Савићем ,везан за дилеме око дошколовања.

 

Семинар:

Одржан гратис семинар „Тимски рад у процесу планирања“, реализатори Нада Парезановић и Љиљана Драгутиновић. (присуствовало 28 васпитача из различитих ПУ Београда).

 

Обавештење:

Расписан конкурс за најбоље дидактичко средство у оквиру манифестације Дани васпитача Београда.

 

Обавештење:

Слободанка Радосављевић и Љиљана Драгутиновић као представници васпитача, присуствовали састанку на коме се разговарало о припремама  Првог конгреса Удружења стручних радника ПУ Србије - 2014. године са темом Предшколство данас и будући правци. Присуствовали су и представници медицинских сестара, стручних сарадника, директора.

 

Обавештење:

Одржан састанак организационог одбора за припрему Дана васпитача

УО СУВС присуствовали представници УВБ и том приликом је донета одлука да се до 01.05.2013. доставе предлози за измену Статута СУВС, а да се до краја јуна организује ванредна Скупштина.

ЈАНУАР 2013.

Управни одбор Удружења васпитача Београда је на својој седници од 20.02.2013. године донео Одлуку о расписивању Конкурса за најбоље дидактичко средство који је отворен од 20.02. до 20.03. 2013. године.

Представници УВБ-а су имали састанак са деканом Учитељског факултета и замољени су да пренесу следеће информације:

     Сви студенти који су дипломирали до 30.09.2012. добиће дипломе са потписом предходног декана Александра Јовановића и Бранка Ковачевића. Студенти који су дипломирали после 01.10.2012. мораће поново пред комисијом да бране дипломски рад.

-    Уписани студенти до школске године 2011/2012, студијски програм остварају по старом.

-    Уписани студенти 2012/13 студираће по новом програму-Болоњи.

-    Од 2013/14 нема дошколовања, важиће конкурс као и за остале редовне студенте.

 

НОВЕМБАР 2012.

Одржана је десета-редовна изборна Скупштина Удружења васпитача Београда на којој су избарани нови Председник УВБ-а Љиљана Драгутиновић, потпредседник Снежана Ђуровић и Генерални секретар Нада Гертнер.

МАЈ 2012.

Сваке године у оквиру Дана васпитача Београда, УВБ-а је организовало, поред осталог, и неку специфичну акцију, као што је хуманитарна акција за обезбеђивање средстава за куповину вртића на Косову и Метохији и његово опремање од позоришних представа које су оржали васпитачи за  5 000 деце Београда.

Ове године УВБ организује израду Збирке најбољих дидактичких средстава у којој ће се штампати упутство како да сами направите игачку као и на које начине она може да се користи у раду са децом. У Збирци ће бити објављена награђена дидактичка средства на Данима васпитача Београда, а сваки вртић у Београду, добиће свој примерак ове збирке. На овај начин ће квалитетне игре и играчке наћи  пут до деце и васпитача. Средства за штампање ове збирке обезбедио је Секретаријат за дечју заштиту.

Позивамо све ауторе да најканије до 20.05.2012. године попуне и доставе Упутство за пријаву рада за штампу. (У оквиру ове пријаве  су и додатна обавештења о ближим условима пријаве рада).  Као помоћ за попуњавање пријаве овде можете прочитати и један пример пријве рада за штампу.

АПРИЛ 2012.

У оквиру Дана васпитача Београда, на Конкурс за најбоље дидактичко средство у 2012г., који је био отворен од 05. марта до 05. априла, стигло је 34 пријаве, и све су жириране. Од тога за категорију игра - 17 пријава, за категорију играчка - 8 пријава, а за категорију збирка - 9 пријава.Више о раду жирија и награђеним радовима прочитајте са странице Дани васпитача Београда.
Укупно је 51 аутор пријавио своје радове, који су бодовани. Неки аутори су били део тима, а неки аутори су пријавили по два и више рада.
Број пријављених радова по општинама био је следећи: Палилула - 7 радова, Звездара и Сурчин - по 6 радова, Савски венац - 5 радова, Земун - 3 рада, Врачар и Нови Београд - по 2 рада, Барајево, Сопот и Чукарица - по 1 рад.
По мишљењу посетилаца, ове године су радови били нарочито добри и квалитетни, задовољили су све тражене критеријуме промовисања предшколског васпитања и образовања, скрећући пажњу на потребе деце да кроз игру уче.
 

АПРИЛ 2012.

Обавештавамо Вас да Удружење васпитача Београда организује, у сарадњи са Предшколским установама Београда и уз подршку Министарства  просвете девете Истраживачке дане васпитача Београда. Тим поводом УВБ расписује конкурс за радове. Радови се могу доставити од 4.04. до 26.04.2012. године. Више о томе сазнајте са странице Истраживачки дани.                                                    

МАРТ 2012.

Припреме за Дане васпитача Београда. Отворен конкурс за најбоље дидактичко средство.

НОВЕМБАР 2011.

Одржана је редовна Скупштина Удружења васпитача Београда. Усојен је Извештај о раду УВБ-а за 2010/2011 годину, Извештај о стању и трошковима за 2010/2011 годину и Програм рада за 2011/2012 годину.

OКТОБАР 2011.

Манифестација ,,За дечји осмех'' реализована је уз подршку Секретаријата за дечју заштиту и започета је у oквиру дечје недеље са циљем да се од прикупљених средстава пружи помоћ деци на дужем болничком лечењу. Предшколске Установе Београда организовале су позоришне представе које су изодиле у установама за болничко лечење.

МАЈ 2011.

Осму годину за редом Удружење васпитача Београда у сарадњи са Министарством просвете и предшколским установама Београда организује и реализује стручни скуп Истраживачки дани васпитача Беoграда.Сазнајте више...

MАРТ 2011.

Припреме за Дане васпитача Београда. Конкурс за најбоље дидактичко средство. Конкурс за уметничке радове поводом хуманитарне акције.

Усвојен је нови Статут Удружења васпитача Београда. 

НОВЕМБАР 2010.

Скупштина Удружења васпитача Београда

ЈУН 2010.

MAJ 2010.

 • приперме за Истраживачке дане васпитача

МАРТ - AПРИЛ 2010.

ДЕЦЕМБАР 2009.

НОВЕМБАР 2009.

 • Одржана редовна Скупштина Удружења васпитача Београда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Актуелности и календар активности


Почетна
Документа УВБ-а
Организација
Истраживачки дани
Дани васпитача
Стручно усавршавање
Линкови


Преко 50% свих способности за учење развија се до четврте године живота. Најбоље време за развој способности учења је раздобље пре полска у школу.

КУЋА СЕ ГРАДИ ОД ТЕМЕЉА.


 


 

Почетна / Документа / Организација / Истраживачки дани / Дани васпитача / Стручно усавршавање / Календар активности/ Линкови /

Аутори сајта: Тим Удружења васпитача Београда и  васпитач Наташа Анђелковић